PRESTAKUNTZAK

2023

GARAPEN JASANGARRIRAKO HELBURUEN (GJH) IKASTAROA: ESTRATEGIA LEHENESTEA ETA INTEGRATZEA

Nori dago zuzenduta: turismoaren alorreko profesionalei eta enpresei

Antolatzailea: Euskalit

Modalitatea: On line

Datak: 2023ko urriaren 17a, azaroaren 7a eta 23a

Iraupena: 10 ordu

Escuela de hostelería de Bilbao

GIZARTEAREKIKO KONPROMISOARI BURUZKO IKASTAROA

Nori dago zuzenduta: turismoaren alorreko profesionalei eta enpresei

Antolatzailea: Euskalit

Modalitatea: On line

Datak: 2023ko urriaren 5a eta 26a, azaroaren 23a, abenduaren 14a

Iraupena: 10 ordu

Escuela de hostelería de Bilbao

INGURUMEN-SISTEMEN KUDEAKETA AURRERATUARI BURUZKO IKASTAROA

Nori dago zuzenduta: turismoaren alorreko profesionalei eta enpresei

Antolatzailea: Euskalit

Modalitatea: Hibridoa

Datak: 2023ko irailaren 21a, urriaren 6a eta 20a

Iraupena: 15-20 ordu

Escuela de hostelería de Bilbao

GJH ETA 2030 AGENDAREN SARRERA-IKASTAROA

Antolatzailea: Eusko Jaurlaritzaren Trantsizio Sozialaren eta 2030 Agendaren Idazkaritza Nagusia

Modalitatea: Aurrez aurrekoa

Datak: 2023ko ekainaren 14a eta 15a

Iraupena: 7 ordu

 

Eusko Jaurlaritzaren Trantsizio Sozialaren eta 2030 Agendaren Idazkaritza Nagusiak sarrerako ikastaro honetara gonbidatzen gaitu, non Nazio Batuen Garapen Jasangarrirako 2030 Agendako Garapen Jasangarrirako 17 Helburuak (GJH) landuko diren. Hiru orduko bi saiotan banatuko da, eta GJHak askotariko sektoreetan txertatzean oinarrituko da, enpresak, gobernuak eta erakundeak barne hartuta, bai eta erabakiak hartzeko esparru gisa erabiltzeko moduetan ere.

Escuela de hostelería de Bilbao

LEKU TURISTIKO BATEAN GARAPEN JASANGARRIA BULTZATZEKO GAKOEN INFORMAZIO-PILULA

Nori dago zuzenduta: turismoaren alorreko profesionalei eta enpresei

Antolatzailea: 2023ko Anfitrioien Programa

Modalitatea: On line

Datak: 2023ko maiatzaren 22tik ekainaren 30erarte

Iraupena: ordubete 

Escuela de hostelería de Bilbao

GARAPEN JASANGARRIRAKO HELBURUEN (GJH) INFORMAZIO-PILULA ETA TURISMOAN DUEN ERAGINA

Nori dago zuzenduta: turismoaren alorreko profesionalei eta enpresei

Antolatzailea: 2023ko Anfitrioien Programa

Modalitatea: On line

Datak: 2023ko maiatzaren 8tik ekainaren 30rarte

Iraupena: ordubete

Escuela de hostelería de Bilbao

TURISMO JASANGARRIAREN SARRERA IKASTAROA

Nori dago zuzenduta: turismoaren alorreko profesionalei eta enpresei

Antolatzailea: 2023ko Anfitrioien Programa

Modalitatea: On line

Datak: 2023ko maiatzaren 2tik ekainaren 13rarte

Iraupena: 16 ordu

Escuela de hostelería de Bilbao

LEKU JASANGARRIEN ADIBIDEEI BURUZKO INFORMAZIO-PILULAK

Nori dago zuzenduta: turismoaren alorreko profesionalei eta enpresei

Antolatzailea: 2023ko Anfitrioien Programa

Modalitatea: On line

Datak: 2023ko apirilaren 17tik ekainaren 30rarte

Iraupena: ordubete

 

Escuela de hostelería de Bilbao

EKITALDI JASANGARRIAREN TAILERRA

Nori dago zuzenduta: Mota guztietako MICE enpresei

Antolatzailea: Bilbao Convention Bureau

Modalitatea: Aurrez aurrekoa

Datak: 2023ko otsailaren 28a

Iraupena: 6 ordu

Guy Bigwood leku jasangarriak sortzeko aditu ospetsuak eta Global Destinations Sustainability Index-eko sortzaileak eta turismo irisgarri eta jasangarriko Mònica Molina espezialistak elkarrekin gidatuko gaituzte atal praktiko honetan, eta haiekin batera ekitaldien kudeaketa jasangarrirako jardunbide egokien adibideak aztertuko ditugu, zuen eguneroko zalantzak argituko ditugu, Bilboko ekitaldi jasangarrien mapa prestatuko dugu eta elkarrekin egingo dugu lan jasangarritasunaren inguruko geure kongresua diseinatzeko.

 

Escuela de hostelería de Bilbao

TURISMO-ENPRESETAN HONDAKINAK KUDEATZEARI BURUZKO INFORMAZIO-PILULA

Nori dago zuzenduta: Turismoaren alorreko profresionalei eta enpresei

Antolatzailea: 2023ko Anfitrioien Programa

Modalitatea: On line

Datak: 2023ko otsailaren 27tik ekainaren 30rarte

Iraupena: 2 ordu

Escuela de hostelería de Bilbao

TURISMO IRISGARRIARI BURUZKO INFORMAZIO-PILULA

Nori dago zuzenduta: Turismoaren alorreko profresionalei eta enpresei

Antolatzailea: 2023ko Anfitrioien Programa

Modalitatea: On line

Datak: 2023ko otsailaren 20etik ekainaren 30rarte

Iraupena: 2 ordu

Escuela de hostelería de Bilbao

HOTELETAN ETXEKOAK EZ DIREN HONDAKINAK BILTZEA HOBETZEKO PROIEKTU PILOTUAREN AURKEZPENA

Nori dago zuzenduta: Hotelak

Antolatzaileak: Bilboko Udala

Modalitatea: Aurrez aurrekoa

Datak: 2023ko urtarrilaren 23a

Iraupena: 1,5 ordu

 

Marta Barcok, Bilboko Udaleko Bizi Kalitatearen eta Zerbitzuen zuzendariak, ekoizle handiei hondakinak atez ate biltzeko Bilboko Udalaren proiektu pilotu hau aurkeztuko dio hiriko hotelen sektoreari. Programan parte hartuz, hotelek benetako informazio trazagarria eskuratu ahal izango dute sortzen dituzten hondakinen nolakotasunari eta bolumenari buruz, eta, horrela, horiek tratatzeko eta murrizteko erabaki hobeagoak hartu ahal izango dituzte.

Escuela de hostelería de Bilbao

COVID-AREN ONDORENGO GARAIAN TURISMO-OSTATUETAKO JASANGARRITASUNA BABESTEN DUTEN TEKNOLOGIAK

Nori dago zuzenduta: Besteren konturako langileak, autonomoak eta ABEEEan dauden pertsonal

Antolatzaileak: SEPE

Modalitatea: Online

Datak: 2023ko urtarrilaren 27a

Iraupena: 25 ordu

Escuela de hostelería de Bilbao

2022

ELIKADURA JASANGARRIA, MURRIZKETAK ETA ELIKADURA-HONDAKINAK

Nori dago zuzenduta: HORECA kanaleko enpresak

Antolatzaileak: Bilbao Convention Bureau eta Bilboko Ostalaritza Eskola

Modalitatea: Aurrez aurrekoa

Datak: 2022ko urriaren 19a, azaroaren 9a eta 16a

Iraupena: 7,5 ordu

 

Elikadura jasangarria da ekoizpen-prozesuak iraun bitartean baliabide naturalak agortzen ez dituena, biodibertsitatea errespetatzen duena eta pertsonen zein ekosistemen osasuna aintzat hartzen duena. Ikastaroa hiru saiotan zatituko da, eta beharrezkoa eta premiazkoa den gai zabal bat hurbildu nahi die ostalaritza eta sukaldaritzako profesionalei, honako hauek lantzen dituena, besteak beste: errespetuz ekoitzitako hurbileko lehengaiak, elikadura-hondakinak murrizteko eta berrerabiltzeko teknikak eta eskaria gero eta gehiago baldintzatzen duten dieta-estilo berriak.

Escuela de hostelería de Bilbao

DISEINATU ZURE ENPRESAREN JASANGARRITASUN-POLITIKA

Nori dago zuzenduta: Agentziak

Antolatzaileak: Bilbao Convention Bureau

Modalitatea: Online

Datak: 2022ko otsailaren 23a

Iraupena: ordubete

 

Enpresen gizartearekiko eta ingurumenarekiko ikuspegia eta egitekoa biltzen dituen oinarrizko gida da jasangarritasun-politika, eta prozesuak hobetzeko eta finkatutako helburuak lortzeko ekintza-plan bat ezartzen du. Horrez gain, ezinbesteko urratsa da jasangarritasunarekiko zuen konpromisoa zehazteko, prozesuak neurtzeko eta emaitzen etengabeko hobekuntza bermatzeko. Ikastaro honetan, zuen jasangarritasun-politika idazteko beharrezkoak diren kontzeptu guztiak helaraziko dizkizuegu, prozesuan lagunduko dizueten adibide erraz eta argiekin.

Escuela de hostelería de Bilbao

BILBOKO OSTALARITZAKO GOI ESKOLA

Bilbao Convention Bureauk prestakuntza-ikastaro bat ematea sustatu du, eta gai nagusia Elikadura Iraunkorra izan da. Ikastaro hau ekitaldien sektoreko eragileei zuzenduta dago: Hotelak, jatetxeak eta catering-ak.

Prestakuntza Bilboko Ostalaritza Goi Eskolak emango du. Bertan hainbat gai landuko dira, hala nola elikadura jasangarria, elikadurarako irisgarritasuna, elikagaien berrerabilera edo janari jasangarriaren ziurtagiriak.

Escuela de hostelería de Bilbao

ANFITRIOI PROGRAMA

Estatuko Turismo Idazkaritzak  Anfitrioiak 2022 Programaren 20. edizioa, atera du, gure sektoreko balio-katearen katebegi guztien etengabeko prestakuntzara bideratua, helmugetatik eta Convention Bureausetik turismo-arloan lan egiten duten enpresa pribatuetara (jatetxeak, hotelak, catering-ak, agentziak, betiere jabeak, bitarteko karguak edo enplegatuak izanagatik ere).

Hona hemen eskaintza osoa :

https://www.turismo-formacion.com/2022/02/25/calendario-xx-edicion/

Dakizuenez, ikastaro hauek hainbat iraupen dituzte, ordubetetik edo bitik 32ra, guztiak online dira eta kasu batzuetan prestakuntza-ibilbide oso interesgarriak osatzen dituzte.

Gure aldetik, eta Bilbao Convention Bureauk iraunkortasunari begira duen inplikazioa kontuan hartuta, turismo iraunkorraren esparruan jarri dugu arreta. Jorratutako gaiak ekonomia zirkularra edo elikadura iraunkor edo jasangarria nahiz hondakinen eta materialen kudeaketa dira.

Zehazki, bereziki aipagarriak iruditu zaizkigu honako ikastaro hauetako programak, iraunkortasunaren alderdi desberdinak kontuan hartuta :

JATETXE IRAUNKORREN KUDEAKETA, EKONOMIA ZIRKULARRAREN ESPARRUAN

Iraunkortasunaren arloan etengabe hobetzeko asmoari jarraituz, Bilbao Convention Bureauk  BasqueTour, Eusko Jaurlaritzako Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailaren sozietate publikoak antolatutako prestakuntza bat aurkezten dizue: “JATETXE IRAUNKORREN KUDEAKETA, EKONOMIA ZIRKULARRAREN ESPARRUAN”.

Basquetourrek bereziki de Euskadi Gastronomika, kideei zuzendutako prestakuntza antolatzen du. Sare hori jatetxeek, tabernek, dendek eta beste establezimendu gastronomiko batzuek osatzen dute, eta exijentzia- eta konpromiso-irizpideak betetzen dituzte, Euskadiren identitate diren produktuen eta gastronomiaren bikaintasuna lortzeko.

Prestakuntzaz gain, interesa izanez gero, sare gastronomiko honetara atxikitzera animatzen zaituztegu.

Iraunkortasuna eta ekonomia zirkularra ardatz nagusitzat hartuta, zaharberritzearen ikuspegitik jorratzen dira gaiak, eta, gure ustez, oso onuragarria izan daiteke sektoreko eragile guztientzat.

Establezimenduen kudeatzaileei, sukaldariei, aretoko arduradunei edo establezimendu bat modu iraunkorrean kudeatzeko interesa duten profesionalei zuzendua.

Prestakuntza-ikastaroari buruzko informazioa:

– Online

– 20 ordu

– Doako izen-ematea

– Plaza mugatuak

– Bideo eta ariketa elkarreragileak

– Adituen MasterClasseak

– Zalantzetarako tutorea

Descargar información

Descargar información

Pulsa descargar para obtener una guia resumen con parte de los servicios que ofrece la ciudad.

¡Gracias por descargar!