PRESTAKUNTZAK
2024
HERRITARRAK BERDINTASUNAREN ARLOAN SENTSIBILIZATZEKO ETA PRESTATZEKO ONLINE IKASTAROAK
Nori zuzendua: Mota guztietako enpresak
Antolatzailea: Emakunde
Modalitatea: Online
Datak: Egutegia kontsultatu
Iraupena: Askotarikoa
Emakunderen Berdintasun Eskola online gune bat da, sentsibilizazioa, prestakuntza eta trebakuntza bultzatzen dituena genero-ikuspegia zeharka txertatzeko bizitzako esparru guztietan.

ERAGINA ETA ONDAREA SORTUZ BILBOKO KONGRESUEN BITARTEZ
Nori zuzendua: MICE segmentuko enpresak
Antolatzailea: BiCB/Meet4Impact
Modalitatea: Presentziala
Datak: Martxoak 4 eta 5
Iraupena: 5 ordu
Bilbao Convention Bureauk bi prestakuntza antolatu ditu:
- Ekitaldiak Bilbon ondarea eraikitzeko aukera gisa
- Inpaktu-ekosistema bat eraikitzen Bilbon

PROGRAMA ANFITRIONES 2024
Estatuko Turismo Idazkaritzak Anfitrioiak 2024 Programaren 24. edizioa atera du, gure sektoreko balio-kateko katebegi guztien etengabeko prestakuntzara bideratua, helmugetatik eta Convention Bureausetik hasi eta turismo-esparruan lan egiten duten enpresa pribatuetara, hala nola jatetxeak, hotelak, catering-ak, agentziak, jabeak, bitarteko karguak edo enplegatuak.
Hemen kontsulta dezakezue eskaintza osoa:
https://www.turismo-formacion.com/2024/07/01/calendario-xxv-edicion/
Dakizuenez, ikastaro hauek iraupen desberdinak dituzte, ordu batetik edo bitik 32ra, guztiak online dira eta kasu batzuetan oso prestakuntza-ibilbide interesgarriak osatzen dituzte.
Gure aldetik, eta Bilbao Convention Bureauk jasangarritasunean duen inplikazioa kontuan hartuta, turismo jasangarriaren eremuan zentratu gara. Landutako gaiak ekonomia zirkularretik edo elikadura jasangarritik hasi eta hondakinen eta materialen kudeaketaraino doaz.
Zehazki, bereziki aipagarriak iruditu zaizkigu honako ikastaro hauetako programak, iraunkortasunaren alderdi desberdinak kontuan hartuta:
ANFITRIOIEN PRESTAKUNTZA IKASTAROAK
2023
GARAPEN JASANGARRIRAKO HELBURUEN (GJH) IKASTAROA: ESTRATEGIA LEHENESTEA ETA INTEGRATZEA
Nori dago zuzenduta: turismoaren alorreko profesionalei eta enpresei
Antolatzailea: Euskalit
Modalitatea: On line
Datak: 2023ko urriaren 17a, azaroaren 7a eta 23a
Iraupena: 10 ordu

GIZARTEAREKIKO KONPROMISOARI BURUZKO IKASTAROA
Nori dago zuzenduta: turismoaren alorreko profesionalei eta enpresei
Antolatzailea: Euskalit
Modalitatea: On line
Datak: 2023ko urriaren 5a eta 26a, azaroaren 23a, abenduaren 14a
Iraupena: 10 ordu

INGURUMEN-SISTEMEN KUDEAKETA AURRERATUARI BURUZKO IKASTAROA
Nori dago zuzenduta: turismoaren alorreko profesionalei eta enpresei
Antolatzailea: Euskalit
Modalitatea: Hibridoa
Datak: 2023ko irailaren 21a, urriaren 6a eta 20a
Iraupena: 15-20 ordu

GJH ETA 2030 AGENDAREN SARRERA-IKASTAROA
Antolatzailea: Eusko Jaurlaritzaren Trantsizio Sozialaren eta 2030 Agendaren Idazkaritza Nagusia
Modalitatea: Aurrez aurrekoa
Datak: 2023ko ekainaren 14a eta 15a
Iraupena: 7 ordu
Eusko Jaurlaritzaren Trantsizio Sozialaren eta 2030 Agendaren Idazkaritza Nagusiak sarrerako ikastaro honetara gonbidatzen gaitu, non Nazio Batuen Garapen Jasangarrirako 2030 Agendako Garapen Jasangarrirako 17 Helburuak (GJH) landuko diren. Hiru orduko bi saiotan banatuko da, eta GJHak askotariko sektoreetan txertatzean oinarrituko da, enpresak, gobernuak eta erakundeak barne hartuta, bai eta erabakiak hartzeko esparru gisa erabiltzeko moduetan ere.

LEKU TURISTIKO BATEAN GARAPEN JASANGARRIA BULTZATZEKO GAKOEN INFORMAZIO-PILULA
Nori dago zuzenduta: turismoaren alorreko profesionalei eta enpresei
Antolatzailea: 2023ko Anfitrioien Programa
Modalitatea: On line
Datak: 2023ko maiatzaren 22tik ekainaren 30erarte
Iraupena: ordubete

GARAPEN JASANGARRIRAKO HELBURUEN (GJH) INFORMAZIO-PILULA ETA TURISMOAN DUEN ERAGINA
Nori dago zuzenduta: turismoaren alorreko profesionalei eta enpresei
Antolatzailea: 2023ko Anfitrioien Programa
Modalitatea: On line
Datak: 2023ko maiatzaren 8tik ekainaren 30rarte
Iraupena: ordubete

TURISMO JASANGARRIAREN SARRERA IKASTAROA
Nori dago zuzenduta: turismoaren alorreko profesionalei eta enpresei
Antolatzailea: 2023ko Anfitrioien Programa
Modalitatea: On line
Datak: 2023ko maiatzaren 2tik ekainaren 13rarte
Iraupena: 16 ordu

LEKU JASANGARRIEN ADIBIDEEI BURUZKO INFORMAZIO-PILULAK
Nori dago zuzenduta: turismoaren alorreko profesionalei eta enpresei
Antolatzailea: 2023ko Anfitrioien Programa
Modalitatea: On line
Datak: 2023ko apirilaren 17tik ekainaren 30rarte
Iraupena: ordubete

EKITALDI JASANGARRIAREN TAILERRA
Nori dago zuzenduta: Mota guztietako MICE enpresei
Antolatzailea: Bilbao Convention Bureau
Modalitatea: Aurrez aurrekoa
Datak: 2023ko otsailaren 28a
Iraupena: 6 ordu
Guy Bigwood leku jasangarriak sortzeko aditu ospetsuak eta Global Destinations Sustainability Index-eko sortzaileak eta turismo irisgarri eta jasangarriko Mònica Molina espezialistak elkarrekin gidatuko gaituzte atal praktiko honetan, eta haiekin batera ekitaldien kudeaketa jasangarrirako jardunbide egokien adibideak aztertuko ditugu, zuen eguneroko zalantzak argituko ditugu, Bilboko ekitaldi jasangarrien mapa prestatuko dugu eta elkarrekin egingo dugu lan jasangarritasunaren inguruko geure kongresua diseinatzeko.

TURISMO-ENPRESETAN HONDAKINAK KUDEATZEARI BURUZKO INFORMAZIO-PILULA
Nori dago zuzenduta: Turismoaren alorreko profresionalei eta enpresei
Antolatzailea: 2023ko Anfitrioien Programa
Modalitatea: On line
Datak: 2023ko otsailaren 27tik ekainaren 30rarte
Iraupena: 2 ordu

TURISMO IRISGARRIARI BURUZKO INFORMAZIO-PILULA
Nori dago zuzenduta: Turismoaren alorreko profresionalei eta enpresei
Antolatzailea: 2023ko Anfitrioien Programa
Modalitatea: On line
Datak: 2023ko otsailaren 20etik ekainaren 30rarte
Iraupena: 2 ordu

HOTELETAN ETXEKOAK EZ DIREN HONDAKINAK BILTZEA HOBETZEKO PROIEKTU PILOTUAREN AURKEZPENA
Nori dago zuzenduta: Hotelak
Antolatzaileak: Bilboko Udala
Modalitatea: Aurrez aurrekoa
Datak: 2023ko urtarrilaren 23a
Iraupena: 1,5 ordu
Marta Barcok, Bilboko Udaleko Bizi Kalitatearen eta Zerbitzuen zuzendariak, ekoizle handiei hondakinak atez ate biltzeko Bilboko Udalaren proiektu pilotu hau aurkeztuko dio hiriko hotelen sektoreari. Programan parte hartuz, hotelek benetako informazio trazagarria eskuratu ahal izango dute sortzen dituzten hondakinen nolakotasunari eta bolumenari buruz, eta, horrela, horiek tratatzeko eta murrizteko erabaki hobeagoak hartu ahal izango dituzte.

COVID-AREN ONDORENGO GARAIAN TURISMO-OSTATUETAKO JASANGARRITASUNA BABESTEN DUTEN TEKNOLOGIAK
Nori dago zuzenduta: Besteren konturako langileak, autonomoak eta ABEEEan dauden pertsonal
Antolatzaileak: SEPE
Modalitatea: Online
Datak: 2023ko urtarrilaren 27a
Iraupena: 25 ordu

2022
ELIKADURA JASANGARRIA, MURRIZKETAK ETA ELIKADURA-HONDAKINAK
Nori dago zuzenduta: HORECA kanaleko enpresak
Antolatzaileak: Bilbao Convention Bureau eta Bilboko Ostalaritza Eskola
Modalitatea: Aurrez aurrekoa
Datak: 2022ko urriaren 19a, azaroaren 9a eta 16a
Iraupena: 7,5 ordu
Elikadura jasangarria da ekoizpen-prozesuak iraun bitartean baliabide naturalak agortzen ez dituena, biodibertsitatea errespetatzen duena eta pertsonen zein ekosistemen osasuna aintzat hartzen duena. Ikastaroa hiru saiotan zatituko da, eta beharrezkoa eta premiazkoa den gai zabal bat hurbildu nahi die ostalaritza eta sukaldaritzako profesionalei, honako hauek lantzen dituena, besteak beste: errespetuz ekoitzitako hurbileko lehengaiak, elikadura-hondakinak murrizteko eta berrerabiltzeko teknikak eta eskaria gero eta gehiago baldintzatzen duten dieta-estilo berriak.

DISEINATU ZURE ENPRESAREN JASANGARRITASUN-POLITIKA
Nori dago zuzenduta: Agentziak
Antolatzaileak: Bilbao Convention Bureau
Modalitatea: Online
Datak: 2022ko otsailaren 23a
Iraupena: ordubete
Enpresen gizartearekiko eta ingurumenarekiko ikuspegia eta egitekoa biltzen dituen oinarrizko gida da jasangarritasun-politika, eta prozesuak hobetzeko eta finkatutako helburuak lortzeko ekintza-plan bat ezartzen du. Horrez gain, ezinbesteko urratsa da jasangarritasunarekiko zuen konpromisoa zehazteko, prozesuak neurtzeko eta emaitzen etengabeko hobekuntza bermatzeko. Ikastaro honetan, zuen jasangarritasun-politika idazteko beharrezkoak diren kontzeptu guztiak helaraziko dizkizuegu, prozesuan lagunduko dizueten adibide erraz eta argiekin.

BILBOKO OSTALARITZAKO GOI ESKOLA
Bilbao Convention Bureauk prestakuntza-ikastaro bat ematea sustatu du, eta gai nagusia Elikadura Iraunkorra izan da. Ikastaro hau ekitaldien sektoreko eragileei zuzenduta dago: Hotelak, jatetxeak eta catering-ak.
Prestakuntza Bilboko Ostalaritza Goi Eskolak emango du. Bertan hainbat gai landuko dira, hala nola elikadura jasangarria, elikadurarako irisgarritasuna, elikagaien berrerabilera edo janari jasangarriaren ziurtagiriak.

ANFITRIOI PROGRAMA
Estatuko Turismo Idazkaritzak Anfitrioiak 2022 Programaren 20. edizioa, atera du, gure sektoreko balio-katearen katebegi guztien etengabeko prestakuntzara bideratua, helmugetatik eta Convention Bureausetik turismo-arloan lan egiten duten enpresa pribatuetara (jatetxeak, hotelak, catering-ak, agentziak, betiere jabeak, bitarteko karguak edo enplegatuak izanagatik ere).
Hona hemen eskaintza osoa :
https://www.turismo-formacion.com/2022/02/25/calendario-xx-edicion/
Dakizuenez, ikastaro hauek hainbat iraupen dituzte, ordubetetik edo bitik 32ra, guztiak online dira eta kasu batzuetan prestakuntza-ibilbide oso interesgarriak osatzen dituzte.
Gure aldetik, eta Bilbao Convention Bureauk iraunkortasunari begira duen inplikazioa kontuan hartuta, turismo iraunkorraren esparruan jarri dugu arreta. Jorratutako gaiak ekonomia zirkularra edo elikadura iraunkor edo jasangarria nahiz hondakinen eta materialen kudeaketa dira.
Zehazki, bereziki aipagarriak iruditu zaizkigu honako ikastaro hauetako programak, iraunkortasunaren alderdi desberdinak kontuan hartuta :
JATETXE IRAUNKORREN KUDEAKETA, EKONOMIA ZIRKULARRAREN ESPARRUAN
Iraunkortasunaren arloan etengabe hobetzeko asmoari jarraituz, Bilbao Convention Bureauk BasqueTour, Eusko Jaurlaritzako Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailaren sozietate publikoak antolatutako prestakuntza bat aurkezten dizue: “JATETXE IRAUNKORREN KUDEAKETA, EKONOMIA ZIRKULARRAREN ESPARRUAN”.
Basquetourrek bereziki de Euskadi Gastronomika, kideei zuzendutako prestakuntza antolatzen du. Sare hori jatetxeek, tabernek, dendek eta beste establezimendu gastronomiko batzuek osatzen dute, eta exijentzia- eta konpromiso-irizpideak betetzen dituzte, Euskadiren identitate diren produktuen eta gastronomiaren bikaintasuna lortzeko.
Prestakuntzaz gain, interesa izanez gero, sare gastronomiko honetara atxikitzera animatzen zaituztegu.
Iraunkortasuna eta ekonomia zirkularra ardatz nagusitzat hartuta, zaharberritzearen ikuspegitik jorratzen dira gaiak, eta, gure ustez, oso onuragarria izan daiteke sektoreko eragile guztientzat.
Establezimenduen kudeatzaileei, sukaldariei, aretoko arduradunei edo establezimendu bat modu iraunkorrean kudeatzeko interesa duten profesionalei zuzendua.
Prestakuntza-ikastaroari buruzko informazioa:
– Online
– 20 ordu
– Doako izen-ematea
– Plaza mugatuak
– Bideo eta ariketa elkarreragileak
– Adituen MasterClasseak
– Zalantzetarako tutorea
